Реал Мадрид изпревари Манчестър Сити и вече е на върха на световния футбол като клуба, който е генерирал най-големи печалби за сезон 2022-23 в класацията на Делойт, съобщи Ройтерс, цитиран от БТА.

Свързани новини

25.01.2024 14:45

Реал Мадрид отново е най-богатият клуб в света

Видян 2129 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Реал Мадрид изпревари Манчестър Сити и вече е на върха на световния футбол като клуба, който е генерирал най-големи печалби за сезон 2022-23 в класацията на Делойт, съобщи Ройтерс, цитиран от БТА.

Испанският колос оглави за първи път класацията от сезон 2017-18, като през миналия сезон е спечелил 831 милиона евро, следван от Манчестър Сити с 826 милиона евро и Пари Сен Жермен - 802 милиона.

Барселона се изкчава от седма позиция на четвърта с 800 милиона, а Манчестър Юнайтед отстъпва на пето място със 746 милиона.

Реал записа увеличение със 118 милиона за предишните години, като 16-процентовият ръст се дължи на силни продажби на продукти, по-висока посещаемост на домакинствата и по-големи приходи от спонсори.



Въпреки че Сити загуби лидерската си позиция, която държеше последните две години, клубът обяви рекордни приходи за сезон, благодарение е на успешната им кампания, довела до спечелването на требъл. Това увеличи стойността на телевизионните им права.

"Голямото търсене за директно излъчване на спорт води до нарастване на търговските приходи и тези от мачовете в частност", казва Тим Бридж, който е водещ партньор в Делойт Спортс Бизнес Груп.

Ливърпул, който направи най-голям скок миналата година, изкачвайки се от седмо на трето място, сега записа отстъпление, като се върна на седма позиция. Това е един от трите клуба, които бележат отстъпление при приходите.

Атлетико Мадрид и Уест Хам са другите клубове, които бележат отстъпление. Висшата лига пък вече има само 8 клуба в първите 20, като доскоро бяха 11. Лестър Сити, Лийдс Юнайтед и Евертън бяха заменени от Айнтрахт Франкфурт, Наполи и Олимпик Марсилия.

Като цяло печалбите на клубовете за сезон 2022-23 са рекордните 10,5 милиарда евро, като това е 14% растеж в сравнение с миналата година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец