Свързани новини

09.03.2021 17:11

Разследват Венци Стефанов за расизъм

Видян 2112 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Членът на БФС и президент на Славия Венцислав Стефанов е разследван за расизъм и дискриминация, съобщава Дспорт. В основата са негови думи от края на юни 2020 г. по време на пресконференция, свързана с трансфера на младия Филип Кръстев.


Тогава  Стефанов казва "ние взимаме на кило такива от джунглите по Амазонка" и "бежанци и тем подобни"


В разговор за трансферната политика на клубовете в България Стефанов добавя: "При нас обикновено идват стари, уморени коне, които да завършат до пенсионна възраст, и ние си мислим, че сме взели кой знае какво. Ядох ги тея дървета. Даже имах един футболист (Абуд Омар), който викаше, че има расизъм в Славия. Защото той казал: "Бял педе*аст", а пък нашите са му викали: "Черен педе*аст". Разбираш ли? Като кажеш "Бял педе*аст" не е расизъм, ама "Черен педе*аст" е расизъм. Както беше казал Ицо Стоичков: "Ще се извиня на Десаи, че съм му казал "негър", ако ми докаже, че не е негър." Не си ли спомняте? Защо се страхуваме да кажем тези неща?


Почти осем месеца след нея - на 18 февруари, в БФС са получили сигнал от международната организация за борба с расизма във футбола FARE (Football Against Racism in Europe). Сигнал има и в Комисията за защита от дискриминация (КЗД), като в сайта ѝ се вижда, че за 28 април има насочено открито заседание след жалба, подадена от футболния мениджър Николай Жейнов.


"Ако продължаваме така, ще станем за смях пред целия свят. За какво да ме накажат - че съм казал какво са си казали двама футболисти един на друг ли? Ами да разпитат тях. Ние 26 години в Славия сме имали бели, черни, жълти - всякакви футболисти. Никой никога нищо не е казал против ръководството на Славия. Сега един човек сипе лъжи и разни неправителствени организации се хващат на въдицата", заяви Стефанов, след като разбра за обвинението.


Стефанов често привлича внимание с изказванията си. Неотдавна дисциплинарната комисия към БФС го глоби с 5000 лева, след като нарече Никола Попов "кастриран съдия".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Видим напредък ще постигнете с проектите

Видим напредък ще постигнете с проектите, които сте