Свързани новини

07.05.2020 13:08

Разрешаването да се спортува ще върне духа на нацията: Спортният министър

Видян 2340 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Разработен е подробен план за рестарт на спорта в България. Това обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев при гостуването си в предаването на bTV “Лице в лице”. “Отпускането на мерките е обосновано, защото България се справи отлично с епидемията. Неслучайно сме на първо място в Европа по най-ниска смъртност на един милион население, като причина за това са взетите навреме мерки. Тази пауза ще се отрази и на физическото, и на психическото състояние на спортистите, но аз съм убеден, че съвсем скоро ще съумеем да ги върнем в топ форма. Имаме изключително подробна и детайлна програма за справянето със ситуацията. Призовавам всички, не само спортисти, а и нашите сънародници да внимават, защото все още няма ефективно лечение срещу вируса. Светът се промени изключително много. Ние също трябва да се променим, да се адаптирамe. Системата на спорта също трябва да се адаптира към новите реалности. Трябва да се научим да живеем с вируса, поне докато не се измисли и открие ефективно лечение”, заяви Красен Кралев.
Министърът допълни, че е привърженик на теорията, че спортът стабилизира имунната система на организма. “Мярката за разрешаване на спортни занимания на открито, при спазване на дистанция от 2,5 м, ще допринесе допълнително за борбата срещу коронавируса. Не препоръчвам да се ползват съблекалните на този етап, но ако се ползват, самите собственици на съоръженията да направят така, че те да бъдат дезинфекцирани, да се взимат всички предписани от здравния министър противоепидемични мерки, за да не може да допуснем да се навреди на здравето”, каза Кралев.
Спортният министър коментира в детайли плана за рестарт на спорта в България. “Премиерът във всяко свое изказване заявява, че здравето на хората е приоритет при взимането на решения в тази ситуация. Ще продължим да се ръководим от тази аксиома и занапред. В следващата фаза за възстановяване на спорта в България предстои пускането на колективните спортове на открито, в които влиза футболът. След това ще бъде


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -