Надал затвърди перфектната си успеваемост на Ролан Гарос, където е непобеден във финалните мачове

Свързани новини

06.06.2022 15:34

Рафа Надал - 14 финала на Ролан Гарос и 14 титли

Видян 2241 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Рафаел Надал завоюва рекордна 14-а титла от Откритото първенство на Франция по тенис. На грандиозния финал на тазгодишния Ролан Гарос, Матадора пречупи съпротивата на норвежеца Каспер Рууд с 6:3, 6:3, 6:0. Финалният мач на корт Филип Шатрие продължи само 2 часа и 18 минути.



Надал затвърди перфектната си успеваемост на Ролан Гарос, където е непобеден във финалните мачове. Той взе и 22-ра титла от Големия шлем, с което се откъсва на две пред големите си съперници Новак Джокович и Роджър Федерер.

Рафа пристигна в Париж с много физически съмнения поради хроничната му контузия на левия крак (преди да се изправи срещу Джокович той каза, че не знае дали това няма да бъде последният му мач на Ролан Гарос), но неговото господство на турнира беше неоспоримо, както винаги. Той победи световния номер едно на четвърт финала, направи много напрегнат мач със Зверев на полуфинала, до тежката контузия на германеца. На финала Рууд (от години норвежецът тренира в школата на Надал) не беше равностоен противник.


 


По пътя към 14-ата си корона в Париж Надал загуби само три сета, това се случи в трудния петсетов двубой с Феликс Оже-Алиасим и в четвъртфинала с Джокович.


 


"Каспер, беше удоволствие да видя млад и способен тенисист като теб на финала. Ти показа, че си голям играч, готов да направи големи крачки. Същото казвам и на хората от твоя екип, обърна се Надал към финалиста, след което благодари на семейството и екипа си.


 


Преминахме през какви ли не изпитания, нямаше как да преодолея всичко, ако не бяха близките ми хора. Може би щях отдавна да съм се отказал. Това е много специална титла за мен, повярвайте ми. Не знам какво ще се случи в бъдеще, но ви уверявам, че ще продължа да се боря и да правя това, което ме прави щастлив", завърши речта си шампионът.


 


Надал и Рууд се срещнаха за първи път. За 23-годишния норвежец това беше и дебютно участие във финал от Шлема. На 36 години Надал е и най-възрастният шампион на Ролан Гарос.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към