София Оупън

Свързани новини

12.10.2023 16:34

Провеждането на Sofia Open 2023 е под огромен риск: БФ Тенис

Видян 2661 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Провеждането на ATP 250 турнир в София през ноември все още не е сигурно. Това стана ясно от официално изявление от страна на Българската федерация по тенис. Във вторник ATP обяви, че София ще заеме мястото на Тел Авив в календара заради войната на израелска територия, като българската кандидатура е била предпочетена пред испанския Хихон.

От БФ Тенис съобщават, че провеждането на турнира е под въпрос, тъй като е предвидено в Арена София да се извърши преброяването на гласовете от евентуалния балотаж на местните избори в София. Подобна бе ситуацията и при миналогодишните парламентарни избори, като от федерацията се надяват отново да се стигне до аналогично решение.

„Българската федерация заявява, че провеждането на турнира АТР 250 Sofia Open е поставено под огромен риск. Във вторник страната ни бе избрана за домакин на надпреварата, която първоначално бе планирана да се проведе от 4 до 11 ноември в Тел Авив. В максимално кратки срокове БФТ получи всички необходими разрешения. Големият проблем е свързан с наличността на Арена София – единственото съоръжение, което може да приеме Sofia Open“, гласи изявлението на федерацията.

„На 5 срещу 6 ноември в Арена София е предвидено да се извършва броенето на гласовете от евентуалния балотаж на кметските избори”. БФТ напомня, че през 2022 г. ситуацията бе сходна.

„Държим да информираме верните тенис фенове в България, тенисистите и клубовете, че решението дали ще има Sofia Open е в Централната избирателна комисия. Тя трябва да прецени дали може да използва друга зала за преброяване на гласовете при евентуален балотаж в кметската надпревара.”




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ДА! Комат в името на формата

ДА! Комат в името на формата

Къде отивате, ако сте в София през ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион