Свързани новини

24.02.2021 16:16

Пробвали да запушат устите на тримата заловени с допинг плувци

Видян 1974 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Допинг скандалът в плуването набира все по-големи мащаби. И тримата уличени в употреба на тежкия анаболен стероид станозолол младоци от националния отбор - Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов бяха единодушни, че медикаментите, които са приемали, са им давани лично от лекаря на държавния тим д-р Любомир Петров.


“Нито аз, нито моите приятели от националния отбор сме пили нещо на своя глава. Хапчетата ни ги дават в националния отбор, докторът по-точно д-р Любомир Петров. Дават ни ги по два пъти на ден. Сутрин след първата и вечер след втората тренировка”, призна пред бТВ единият от уличените - Благой Панайотов.


"В началото на годината всеки от националния отбор има договор - който иска може да го подпише, който не. Но накратко ни задължаваха. От две години имаме доктор, който се занимава с нашето възстановяване (б.а. Любомир Петров), който ни дава витамини. На лагера на Белмекен получавахме по 36 хапчета на ден в пластмасова чашка. Преди това кутийките ни бяха показани, но решиха да ни ги дават в чашка, защото така им било по-лесно. Ние им се доверяваме, което е голяма грешка от наша страна. Отделно сме имали заплахи да не получаваме заплати или да ни изгонят от лагера. Ако откажехме да отидем на даден лагер, имахме санкции", споделя пък Светлозар Николов, който също е един от тримата заловени с допинг състезатели.


"За себе си, дори и за другите две момчета, мога категорично да кажа, че нито един от нас не е употребявал забранени субстанции. Освен витамините от националния отбор, никой от нас не е взимал нищо друго. Всичко са ни давали от националния отбор", разказа и Здравко Баблаков, третият уличен в употреба на допинг роден плувец.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.