Рафаел Надал сподели, че преди края на сезона на клей ще вземе решение дали настоящият сезон ще е последният в кариерата му.

Свързани новини

16.02.2024 10:21

Преди Ролан Гарос ще реша дали това е последният ми сезон: Надал

Видян 1517 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рафаел Надал сподели, че преди края на сезона на клей ще вземе решение дали настоящият сезон ще е последният в кариерата му. Испанецът се завърна на корта в началото на януари, като игра четвъртфинал в Бризбън. Там обаче той получи мускулна травма, заради която се оттегли първо от Australian Open, а след това и от започващия в понеделник турнир в Доха, където се очакваше да се завърне.


„Неучастието ми в Доха е сериозен удар, но в никакъв случай не е трагедия. През последните дни не се чувствам много добре и затова не искам да рискувам. Пристигнах доста рано в Доха и тренирах с висок интензитет, но не изиграх сетове. Бях подготвен за турнира в Бризбън, но не и за този в Катар. В крайна сметка, с екипа ми преценихме, че рискът е твърде голям“ – сподели Матадора пред испанското радио Cadena COPE.


Рекордьорът по титли от Ролан Гарос каза също, че ако физическото му състояние е добро, графикът му за месец март ще остане непроменен. Той ще включва демонстративен мач с Карлос Алкарас в Лас Вегас на 3 март, последван от участие в Мастърс турнирите в Индиън Уелс (6-17 март) и Маями (20-31 март).

„За съжаление, графикът ми за следващите седмици няма да е такъв, какъвто ми се искаше да бъде. Реалността се оказа по-различна от желанията ми. Основната ми цел е да бъда напълно здрав за сезона на клей и точно с тази мисъл отказах участие в Доха. Искам да бъда конкурентен, но, за да се случи това, първо трябва да се възстановя напълно. Надявам се да играя в Мадрид, макар че това също ще зависи от физическото ми състояние. Основният ми приоритет остава Ролан Гарос. Подготовката и графикът ми през следващите месеци ще бъдат планирани с цел да бъда във възможно най-добра форма в Париж“.


До момента Надал е заявил участие само в един турнир на клей – ATP 500 в Барселона (15-21 април). Носителят на 22 титли от Големия шлем бе попитан какви са шансовете този сезон да бъде неговият последен в Тура.


„В момента не мога да кажа нищо със сигурност. Напредвам ден за ден. Ще видя каква ще бъде ситуацията през следващите месеци, но ще взема окончателното си решение преди Ролан Гарос. Предвид факта, че не играх цяла година, все още ми е трудно да възвърна ритъма си и да имам напълно ясна преценка за нещата“.


Надал смята, че към днешна дата не е реалистично да очаква от себе си да печели трофеи, особено такива от Големия шлем.


„В момента не би било реалистично от моя страна да смятам, че мога да спечеля Ролан Гарос. Въпреки това обаче, ще се радвам да отида в Париж и да се насладя на турнира поне още веднъж. Ако съм здрав и във форма – кой знае? Шансовете ми да спечеля Ролан Гарос не са никак големи, но все пак поне на теория ги има. Ако не мислех така, изобщо нямаше да си правя труда да тренирам“ – завърши рекордьорът по титли от Откритото първенство на Франция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв