В началото този месец Радостин Василев, ползвайки компетентността на бившата му вече финансова контрольорка Кристина Начева, поиска Екатерина Дафовска, президент на федерацията по биатлон, да върне на ММС 98 129 лева

Свързани новини

15.04.2022 14:16

Парламентарният секретар на Министерството на младежта и спорта изплати ли дълга си от 50 хиляди?

Видян 2562 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изплати ли дълга си парламентарният секретар на Министерство на младежта и спорта Станислав Кънчев, който дължи 49 667,50 лв. на държавното дружество "Академика 2011" за ползването на Зимния дворец в София от ХК НСА?

 

До сряда плащане не е имало, потвърдиха от "Академика 2011", съобщава Епицентър.  Като шеф в ММС освен дългове, би трябвало да има поне морал и да се издължи на дружеството, чийто принципал е министърът на спорта, а той негов служител. Това твърдят в писмо до медиите бивши служители на ведомството.


 


В началото този месец Радостин Василев, ползвайки компетентността на бившата му вече финансова контрольорка Кристина Начева, поиска Екатерина Дафовска, президент на федерацията по биатлон, да върне на ММС 98 129 лева.


 


Парите са били предназначени и използвани за стартовете на биатлонистите в международни състезание в първите месеци на годината. И понеже федерациите нямаха договори за финансиране, от биатлона са получили средства да завършат сезона. От ММС определиха на Дафовска срок от 10 дни да върне парите.




49 667 лв. дължи и Станислав Кънчев, но никой не му е написал писмо и не са му дали срок да си плати на държавата? Защо ли? Вероятно защото Кристина Начева вече не е финансов контрольор и затова няма писмо от нея като към биатлона.




Страх витае в сградата на Министерство на младежта и спорта. От партера до последния етаж. Всички са си скрили телефоните, защото министърът ги предупредил, че ги подслушват. И няма как да е по-различно след дебютиращото влизане в спорта на Радостин Василев. Ще разбие мафията, ще наруши комфорта на дерибеите, той е сбъднатият кошмар!

 

И в момента има спортни федерации, клубове и младежки организации, които трябва да върнат пари за домаканиства на отложени състезания или неизрядност на отчети от проведени мероприятия, по които са финансирани. Защо ММС не ги търси тези пари? Или има отношение само към определени федерации, клубове и младежки организации, с които се разчистват сметки на лична основа или от екипа му „специалисти”.




 

Федерациите, клубовете и младежките организации правят спорт и извършват дейности, по чиито резултати трябва да бъдат оценени и оценявани. Техните ръководители и членове не са умни и красиви, не пеят и не танцуват както иска министърът. Техни ръководители са привърженици на една или друга политическа сила, но спортистите им носят медали и слава на България. А министър Василев се бори точно срещу тях, наричайки ги мафия и дерибеи.

За четири месеца от т. нар. му управление нито една спортна федерация не посмя да му покаже, че е на грешното място. Единствено Илиана Раева го приземи още в първите часове на министерстването му. Показа му, че той и екипът му от „специалисти” не са за ММС. След шумния скандал и обаждания от „високо”/всички знаем на кой служи/, още на следващия ден Руди покани Раева на среща в кабинета на министъра. И там лицемерно и публично заровиха томахавката, а федерацията по художествена гимнастика справедливо получи всичко, което си е извоювала и й се полага.

 

Радостин Василев разбра или не колко е зависим?  Къде е прозрачността, която обещава?

Разпределя публични средства в спорта и младежтта , но те остават скрити. Никъде в сайта на ММС не са публикувани парите на федерациите, както досега е правено, подписали договор за финансиране. Колко са получили и защо? И кой определя парите - комисията, в която има "експерти" без да имат представа от спорт.

 

Кажете, г-н Василев, Станислав Кънчев ли, Кристина Начева ли, новоназначеният от вас финансист в дирекция „Финанси” или двама от експертите от СВП познават в детайли и специфика всички спортове - кану-каяк, фехтовка, лека атлетика, биатлон, ски, спортна гимнастика, тенис на маса, бадминтон, плуване и т.н. Точно тези „експерти” ли могат да определят обективно необходимите средства за финансиране на дейностите на федерациите?

В началото всички приемаха Радостин Василев просто като министър, политическа фигура и тайно се надяваха да опровергае скептиците като покаже, че има представа от спорт. И покрай дебюта на новака в спорта се настани една такава надежда за обещаните розови бъднини на българския спорт и разбиване на порочни практики. И след първия месец лъсна истината.




 

Има програма, няма програма, връщаме старата програма с козметика. Ще се финансират клубовете по критериите от 2015 г. Самият той оплете администрацията като пате в калчища. Поставяха се срокове до петък и заплахи за уволнения. А резултатът - скандал между служителите на "Спорт за високи постижения", придружен с летящи папки по първия етаж на ММС. И въпреки това все още има спортни федерации, които нямат подписан договор за финансиране от ММС.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

рак