Свързани новини

10.08.2021 15:23

Отсега да почнем работа за самбото на Олимпиада' 28: Последният бг световен шампион Борис Борисов

Видян 3184 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Олимпиадата завърши и 2/3 от медалите спечелихме в бойните спортове, случайно ли е това?


Случайни медали на големи състезания, особено на олимпиади не се печелят. Трябва много труд, много постоянство, много себеотдаване на състезателите. За първи път имаме титла в женския бокс и карате, медали отново в женската борба, което е резултат, освен на работата и таланта на момичетата, на 5-годишна стратегия за развитието на бойните спортове при дамите у нас. Правилната подготовка и осигуряването на достатъчно средства за провеждането й очевидно дадоха добри плодове.


Голяма новина е влизането на самбото - спорта, в който Вие сте последния световен шампион на България и то с титла, извоювана точно в Япония, в олимпийската програма, макар и едва след 7 години, стига ли времето за "производство" на медалисти на игрите през 2028 г?



Влизането на самбото в олимпийското семейство е огромна и много важна стъпка. Трябва спешно да направим добър план 7 години напред, за да подготвим дадени хора и да се поздравим със значими успехи. Сега е моментът да започнем сериозен, правилен, ефективен подбор на онези състезатели, на които ще можем да разчитаме за медали тогава. Имаме таланти. Но трябва много да работим, за да ги развием. В България нашият спорт се практикува в 20 лицензирани клуба, едва в 4 в София, хубаво е повече деца и тийнейджъри да бъдат привлечени да се занимават с него.


ММА прави ли добра реклама за самбото - все пак суперлегендата Фьодор Емеляненко и още много известни фигури идват именно от самбото?


Да кажем, че не ни прави лоша реклама. Историята на самбото в България вече е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци