Удължаване

Свързани новини

03.10.2023 11:17

Откритото първенство на Австралия по тенис се удължава с ден

Видян 1807 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Организаторите на Откритото първенство на Австралия по тенис обявиха, че догодина турнирът от Големия шлем ще продължи с ден повече. Състезанието в Мелбърн ще започне на 14 януари 2024 година, неделя, и ще продължи 15 дни до 28 януари.

Причината за промяната е избягването на късните мачове, които предизвикаха полемика. В последното издание на Australian Open срещата между Анди Мъри и Танаси Кокинакис завърши след 4 часа сутринта. Затова е било взето решението първия кръг да продължи три дни, а не два.

Същата схема е възприета и на „Ролан Гарос“, който до момента беше единственият турнир от Шлема, който стартира в Париж в неделя, а не в понеделник.

„Радваме се да предложим решение, който позволява да се намали до минимум вероятността от много късно завършване на двубоите, при които обаче ще има и справедливо разпределение на срещите, което ще е добре и за зрителите“, коментира директорът на турнира в Австралия Крейг Тайли.

Той допълни, че мачовете от дневните сесии на двата най-големи корта „Род Лейвър“ и „Маргарет Корт“ ще бъдат по два, а не три, както досега. Вечерните двубои остават по два.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби