Олимпийската шампионка Маргарита Мамун
Снимка: Милен Торбев

Свързани новини

05.04.2022 11:04

Олимпийската шампионка Маргарита Мамун с Мастърс класове у нас

Видян 1302 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Олимпийската шампионка по художествена гимнастика от Игрите в  Рио де Жанейро през 2016 година  Маргарита Мамун  проведе три Мастър класа в България. Златното момиче пристигна в България по покана на Dream Big, в чийто екип са Красимира Илиева - бивша национална състезателка по художествена гимнастика и Паулина Петрова.

На 1 април рускинята беше във Варна, на 2 април в Пазарджик и на 3 април в София. В столицата Мамун проведе класа в тренировъчната зала  на "Арена Армеец".


В Пазарджик бившата възпитаничка на Ирина Винер се срещна с Ренета Камберова, която именно на Игрите в Бразилия заедно с Михаела Маевска, Християна Тодорова, Любомира Казанова и Цветелина Найденова  спечелиха бронзов медал при анасмблите. В момента Камберова е  е общински съветник и председател на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува”. „


„Има много малко моменти в моята кариера, за които мога да кажа, че са били толкова вълнуващи. Един от тях, разбира се, е спечелването на нашия медал от Олимпийските игри в Рио, но тогава беше и представянето на Маргарита Мамун. Тя просто отиде и си взе медала – никой не й го даде! Тя беше като един истински гладиатор“, каза Ренета Камберова при посрещането на олимпийската шампионка.





На Мастър класа в Пазарджик присъстваха и настоящите олимпийски шампионки на България от ансамбъла – Симона Дянкова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова, както и една от най-добрите дългогодишни съдийки на страната ни, а сега доайен в спорта – Нина Алексиева.




"Ако през 2016-та някой ми беше казал, че ще имам снимка с олимпийската шампионка от Рио Маргарита Мамун, нямаше да повярвам. А ако някой ми беше казал, че когато се снимаме и двете ще бъдем олимпийски шампионки, определено щях да го обявя за луд. Но животът може да бъде невероятно нещо, когато мечтаете смело и работите много за това, което искате. Не знам дали Мамун някога ще осъзнае какво вдъхновение е била нейната кариера и път за мен. Тя е невероятен човек и изключително вдъхновяваща личност. Щастлива съм, че имах възможността да се запозная с нея", написа Кирякова в Инстаграм.





Рита, както я наричат феновете й, показа златния си олимпийски медал на присъстващите деца, които не спестиха емоциите си. Всяко дете получи грамота от организаторите и специална снимка, на която Маргарита Мамун лично даде автограф за спомен.



Източник: БНР


Снимка: Милен Торбев



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби