Зарица Динкова
01/03

Свързани новини

02.11.2023 16:11

Обновена зала за щанги в НСА

Видян 2843 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Вдигането на тежести е спорт, записан с големи букви в спортната история на България и донесъл много олимпийски медали. Радостен съм, че в НСА се открива нова зала, в която ще се обучават треньори и ще се подготвят национални състезатели, които да прославят България на големите спортни форуми“. Това заяви министърът на младежта и спорта Димитър Илиев при откриването на обновената учебно-тренировъчна зала за тежкоатлетически дисциплини в НСА, за чийто ремонт ММС осигури близо 306 000 лева.


Илиев добави, че ММС ще подкрепи провеждането на Европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени през февруари догодина. България не е била домакин на форум от такъв ранг от 2005 г. като за участие у нас се очаква да пристигнат състезатели от близо 40 държави в Европа.



„Надявам се в рамките на първенството българските състезатели да спечелят квоти за Олимпийските игри в Париж и спортът вдигане на тежести да продължава да се развива все така успешно“, изтъкна Илиев.


Министърът посочи, че в последните няколко години, благодарение на усилията на ректора проф. Николай Изов и академичното ръководство, НСА се превърна в спортен софийски оазис с модерни и красиви съоръжения. „В лицето на ММС винаги ще имате верен партньор и занапред, защото нашето добро сътрудничество е важно за българския спорт“, подчерта министърът на младежта и спорта.


В рамките на посещението си в НСА Илиев разгледа обновени съоръжения, кабинети и зали. Заедно с него бяха министърът на образованието и науката Галин Цоков и министърът на туризма Зарица Динкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец