Нургюл Салимова ще играе на европейското отборно първенство по шахмат

Свързани новини

16.10.2023 10:49

Нургюл Салимова ще играе на европейското отборно първенство по шахмат

Видян 2135 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нургюл Салимова е приела поканата да играе за България на европейското отборно първенство по шахмат в Будва, Черна Гора от 10 до 21 ноември. Това съобщи президентът на новата Българска спортна федерация по шахмат (БСФШ) Милен Василев.

Вицешампионката от Световната купа е състезател на клуб Бургас 64, който е член на лицензираната от Министерството на младежта и спорта Българска федерация по шахмат 2022. Заради конфликтите между федерациите Салимова пропусна световното отборно първенство в Полша. В състава на България за европейското първенство са бившата световна и европейска шампионка Антоанета Стефанова, както и Белослава Кръстева, която преди дни спечели бронз на световното първенство до 20 години. В тима са още Виктория Радева и Гергана Пейчева.

"След успешни разговори с Нургюл Салимова и ШК Бургас 64, стигнахме до съгласие за нейното участие! Убеден съм, че този отбор е способен да сътвори чудеса! Нека този път подкрепим нашите състезателки Антоанета Стефанова, Белослава Кръстева, Виктория Радева и Гергана Пейчева, заслужават го! Успех и на селекционера Петър Арнаудов", написа във Фейсбук президентът на БСФШ Милен Василев.

Новата федерация получи покана за европейското отборно първенство от Европейския шахматен съюз (ECU), като се очаква и неин представител да участва на конгреса на Международната федерация по шахмат (FIDE).










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог