24.09.2023 20:09

Новиков с бронз и квота за България в борбата на най-срамното световно за страната ни

Видян 3517 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Единствен медал в класиката и едничка олимпийска квота за цялата ни борба извоюва рускоезичният украинец Семьон Новиков, 87 кг. Той отсрами България, която не е имала по-слабо световно първенство в своята история. Преди него страна ни имаше само два бронза в неолимпийски категории. Представянето и на трите ни отбора е срамно.


Семьон Новиков донесе бронзов медал и олимпийска квота за България от световното първенство по борба в класическия стил в Белград, Сърбия. В малкия финал при 87-килограмовите националът се наложи над азера Ислам Абасов, трети от Евро 2022, с 6:3. Това е второ отличие, което Новиков носи за страната ни от началото на годината. По-рано през сезона той взе бронз и на eвропейското първенство.


Квотата е единствена за България от шампионата на планетата, на който имаме най-слабо представяне в историята, и трети бронзов медал за страната. Преди това бронз спечелиха Мими Христова (65) и Рамазан Рамазанов (70) в неолимпийските категории. Догодина предстоят още две олимпийски квалификации.


Президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов заяви:


"Новиков е много класен състезател и го е доказвал неведнъж. Той претърпя сериозна контузия, но стисна зъби и взе медал и квота. Всичко е добре, когато свършва добре".


Маринов добави, че родните национали можеха да вземат още две или три квоти, но това е поправимо в предстоящите квалификации.
"Стана тежко състезание, в което имаше много изненади. Видяхте колко фаворити загубиха и финали, и първи срещи. Стана добро, зрелищно състезание. Ние можехме да се представим една идея по-добре и да вземем минимум още 2-3 квоти според мен”, заяви Маринов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион