Новак Джокович покори за десети път в кариерата си Australian Open след категорична победа над Стефанос Циципас 6:3, 7:6 (4), 7:6 (5). Двубоят за титлата продължи два часа и 57 минути

Свързани новини

30.01.2023 09:01

Новак Джокович триумфира за исторически десети път на Откритото първенство на Австралия

Видян 2233 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Новак Джокович покори за десети път в кариерата си Australian Open след категорична победа над Стефанос Циципас 6:3, 7:6 (4), 7:6 (5). Двубоят за титлата продължи два часа и 57 минути.
С победата си в Мелбърн, която е негова 28-ма поредна, Джокович стигна до своята 22-ра титла от Големия шлем, което го изравнява на върха в класацията с Рафаел Надал. Като бонус към трофея той ще се завърне и на първото място в световната ранглиста (днес от 4-та позиция).


Сърбинът изигра своя 33-ти финал в турнирите от Шлема. Той остава непобеден в тази фаза на Australian Open и спечели последните четири надпревари в Мелбърн, в които игра (2019, 2020, 2021 и 2023).


По пътя към десетата си корона в Мелбърн Джокович загуби само един сет и това се случи във втория кръг. Той става и едва вторият тенисист, който има 10 или повече титли в един турнир от Шлема. Другият е Надал, който е 14-кратен шампион на Ролан Гарос.


Ноле затвърди тенденцията той и Рафаел Надал да властват в надпреварите от Големия шлем. В последните 20 проведени турнира (от Australian Open 2018 насам) само четирима други са стигали до титла: Роджър Федерер в Мелбърн и трима на US Open Доминик Тийм (2020), Даниил Медведев (2021) и Карлос Алкарас (2022). Останалите 16 титли са спечелени от Джокович (10) и Надал (6).


"Трябва да кажа, че това беше един от най-предизвикателните турнири в живота ми, като се имат предвид обстоятелствата, че миналата година не играх, а тази година се завърнах. Опитвам се да изживявам тези моменти. Това е дълго пътуване. Само екипът и семейството ми знаят през какво преминахме през последните четири или пет седмици. Бих казал, че това вероятно е най-голямата победа в живота ми”, каза Джокович след финала.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби