Предполага се, че споразумението е за пет години години

Свързани новини

15.03.2022 15:14

Нов спонсор налива 100 милиона долара във Формула 1

Видян 986 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Американската софтуерна компания Salesforce е най-новият спонсор на световния шампионат във Формула 1, като договорът ще донесе 100 млн. долара на спорта.


 


Предполага се, че споразумението е за пет години години и се очаква да бъде официално обявено тази седмица, точно преди старта на сезона с Гран При на Бахрейн в неделя. Според непотвърдена информация на Sky News, компанията, базирана в Сан Франциско може да даде и повече пари на Формула 1, тъй като световният шампионат ще получава по 30 милиона долара, ако изпълни всички клаузи в спонсорското споразумение.


 


Влизането на Salesforce в спорта маркира нарастващия интерес към Формула 1 в Щатите. Netflix успя да привлече милиони нови фенове на спорта в цял свят, но най-вече в Америка. Управляващите спорта вкараха второ състезание в Щатите в календара - в Маями, а съвсем скоро се очаква да има и 3-то - в Лас Вегас.


 


Отделно от това една от легендите на американските моторни спортове Майкъл Андрети планира да участва във Формула 1 с изцяло американски тим и за разлика от Джийн Хаас вече анонсира, че ще разчита на поне един американски пилот. То беше допълнено от тестовата програма на Колтън Херта с болид на Макларън, което е част от подготовката му за дебют във Формула 1.















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион