В генералното класиране лидер след първия от десет кръга за сезона с 26 точки е Бортолето, втори с 23 пункта е Гьоте, а топ 3 с 22 точки допълва Беганович. Никола Цолов е 18-ти с 0 точки и най-добро класиране от 15-то място.

Свързани новини

06.03.2023 09:59

Никола Цолов завърши първия си уикенд във Формула 3 с 15-о място

Видян 2397 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският пилот Никола Цолов завърши 15-ти в основното състезание за Гран при на Бахрейн във Формула 3. Това беше първи кръг за новия сезон, в който българинът е дебютант в сериите. Той пилотира за тима на ART GP.

Цолов пресече финала на 12-то място, но заради наказание от 5 секунди загуби три позиции. Санкцията бе дадена на българина заради контакт с пилота на Кампос Кристиан Менсъл в първия завой в десетата обиколка. Цолов пробва твърде оптимистична атака срещу австралийския състезател в борбата за 14-та позиция при рестарта след ранния период с кола за сигурност, но спря много късно и се удари в Менсъл.


След този контакт и двамата продължиха, но стюардите напълнно очаквано дадоха наказание на Никола. Освен наказанието след този инцидент Цолов получи и повреда в своята система DRS, която той не използва до края на дистанцията от 22 обиколки. Това затрудни неговия прогрес през колоната.
Самата надпревара беше спечелена от Габриел Бортолето (Трайдънт), който завърши втори, но Габриеле Мини (Хайтек), който финишира първи също като Цолов имаше наказание от 5 секунди.
В генералното класиране лидер след първия от десет кръга за сезона с 26 точки е Бортолето, втори с 23 пункта е Гьоте, а топ 3 с 22 точки допълва Беганович. Никола Цолов е 18-ти с 0 точки и най-добро класиране от 15-то място.


Следващият кръг във Формула 3 за 2023 година ще бъде на пистата Албърт Парк в Австралия, а двете състезания ще бъдат на 1 и 2 април рано сутринта българско време.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби