01/02

Свързани новини

30.12.2019 14:17

Никола Цолов тренира с Фернандо Алонсо

Видян 1832 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският картинг пилот Никола Цолов проведе тридневна подготовка за предстоящия сезон в Испания, където се срещна с двукратния шампион във Формула 1 и победител в "24 часа на Льо Ман" Фернандо Алонсо.


 


Цолов бе поканен специално от испански отбор, който се състезава с марката картинги на Фернандо Алонсо, на пистата край Овиедо (родното място на Алонсо), където легендарният пилот има голям комплекс с картинг писта и музей, предава Sportal.bg.


 


Самият Алонсо направи въведения на пистата за Цолов, като кара цяла тренировъчна сесия заедно с него - привилегия, която малко пилоти са имали. Фернандо беше очарован от скоростта на българина на новата за него писта, която е доста нестандартна и с трудна конфигурация, създадена лично от Алонсо.


Също така, отборът остана впечатлен от бързата адаптация на българския пилот, имайки предвид липсата на опит на тази писта. До края на тестовете Цолов постави най-доброто време от целия отбор в класа.


Цолов ще продължи своята подготовка за сезон 2020 още през първата седмица на новата година с тестове в Италия. Първото състезание ще бъде проведено от 23-ти до 26-ти януари на писта Адрия в Италия, първи кръг от Световните картинг серии.


 


 


Снимки: Sportal.bg




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв