Свързани новини

24.11.2020 15:45

Не спирайте футбола, клубове ще фалират: БФС

Видян 1126 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изпълняващият длъжността президент на Българския футболен съюз (БФС) Михаил Касабов призова премиера Бойко Борисов да не прекратява футболните първенства, защото клубовете са заплашени от фалит.


В отворено писмо до Борисов и министрите на спорта и здравеопазването Красен Кралев и Костадин Ангелов от БФС пишат, че трябва да се изиграват планираните срещи от есенния дял в първенството до 20 декември, а кампанията да се поднови през втората половина на февруари 2021 г. (ако обстановката позволява) "с цел запазване на жизненоважния ритъм в системата на българския футбол".


От футболната централа посочват като аргумент и потенциалните тежки финансови и кадрови загуби за футболните клубове у нас.


Българският футболен съюз подкрепя и отвореното писмо на президента на волейболната федерация Любомир Ганев, който също призова да не се преустановяват спортните първенства.


В писмо до спортния минстър Красен Кралев председателят на федерацията по баскетбол Георги Глушков помоли за "подкрепа към професионалния спорт в България, който е обречен на фалит и необратими последици при приемане на подобна заповед".


В понеделник здравният министър Костадин Ангелов предложи да бъдат спрени спорните колективните спортни мероприятия, но решението предстои да бъде взето от правителството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв