Свързани новини

19.12.2018 09:34

Наше момче №1 на тенис в Европа

Видян 1741 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Пьотр Нестеров беше избран за тенисист номер 1 на Европа при момчетата до 16 годишна възраст. От Тенис Европа обявиха официално, че Нестеров е "Играч на годината". С това голямо постижение Пьотр печели едноседмичен лагер в академия академия "Муратоглу", предаде Дир.бг.

Това е един от най-модерните центрове за обучение в света, който предлага тренировъчни лагери целогодишно в един уникален спортен и развлекателен комплекс от 12 хектара във Френската Ривиера.

Официалният сертификат и медал за наградата "Играч на годината" ще бъдат връчени на представител на Българската федерация по тенис по време на церемония в годишната среща на Тенис Европа във Валета, Малта, в края на март 2019 г.

През тази година Нестеров стана шампион на осемте най-добри на Европа до 16 г. на Мастърса в Реджо Калабрия (Италия). Също така Пьотр триумфира с титлите на турнира до 16 год. от първа категория в Сараево (Босна и Херцеговина) и в надпреварите от втора категория в Лида (Беларус) и Панчево (Сърбия).

Пьотр завършва годината като номер 1 и в ранглистата при юношите до 16 г. Завършвайки като номер 1 в годишната класация на Тенис Европа, Нестеров застава в сериозната компания на Новак Джокович, Григор Димитров, Гаел Монфис, Ришар Гаске, Мартина Хингис, Жустин Енен,Ива Майоли и много други, които са завършвали годината като номер на Европа до 14 или 16 г.

Освен Димитров и Нестеров номер 1 на Европа от България са завършвали Димитър Кузманов и Леонид Шейнгезикхт. И двамата го постигат до 16 г. съответно през 2009 и 2015 г.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.