Завръщането на Рафаел Надал се отлага.

Свързани новини

07.03.2024 10:45

Надал се оттегли от Индиън Уелс

Видян 1883 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Завръщането на Рафаел Надал се отлага. Матадора взе решение да се оттегли от участието си на Мастърс турнира в Индиън Уелс, на който трябваше да играе във вечерната сесия в четвъртък срещу Милош Раонич.


Организаторите обявиха тъжната за феновете на тениса новина, след като програмата за деня бе публикувана. Надал мотивира решението си с направен „тест“ чрез демонстративния мач срещу Карлос Алкарас в Лас Вегас, който е показал, че не е готов да играе на „най-високото ниво на такъв важен турнир“.


В двубоя със сънародника си Надал бе равностоен, но изглежда това не е било достатъчно. Давид Ферер, който коментира мача за испанската версия на Netflix, обяви, че Надал е усетил болки в областта на гърба след пристигането си в САЩ.


„С огромна тъга трябва да се оттегля от този невероятен турнир. Всички знаят колко много обичам това място и колко много обичам да играя тук, в Индиън Уелс. Това също е една от причините защо идвам толкова рано в пустинята, за да се тренирам и да се подготвя“ – споделя Надал, който проведе тренировка с Григор Димитров, но така и не изигра състезателни тренировъчни сетове, какъвто план имаше.


„Работех здраво и тренирах, и всички знаете, че този уикенд направих тест, но не съм готов да играя на най-високо ниво в толкова важен турнир. Решението не е лесно. Всъщност е трудно, но не мога да лъжа себе си и не мога да лъжа хилядите фенове. Ще ми липсвате и съм сигурен, че турнирът ще има страхотен успех“ – допълни 22-кратният шампион от Големия шлем.


Така единственият турнир за Надал от началото на сезона си остава този в Бризбън, където записа две победи преди да загуби на четвъртфинал от Джордан Томпсън. В този мач той получи нова травма, заради която се оттегли от Australian Open.


Наскоро той каза, че формата му в Индиън Уелс няма да е от значение, като фокусът остава върху участието му в сезона на клей. Надал не бе планирал да играе в Маями, така че оттук насетне ще концентрира усилията си, за да може да бъде готов за турнирите на червено, като евентуално първият, на който можем да го видим, е Мастърсът в Монте Карло, който стартира на 7 април.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева