Свързани новини

20.09.2016 15:21

Надал, Мо Фара, Ласло Чех също с допинг

Видян 1647 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Легендата на британската лека атлетика и неколкократен олимпийски шампион, включително в Рио, Мо Фара е поредният носител на титла от Острова, разкрит за употреба на допинг. След като WADA призна, че информацията, изтекла след хакерска атака, е абсолютно достоверна, но че няма да вземе мерки и отличията няма да бъдат взети, както се прави в други такива случаи, светът се пита много неща. На първо място – защо британските шампиони са тъй болнави, че се стига до удивителния абсурд да се разрешава използване на ЗАБРАНЕНИ препарати. Нали спортът е здраве!



Никой не е учуден, че и испанският тенисист Рафаел Надал е също част от списъка. Също като сестрите Уилиамс, и той отдавна е подозиран. Сега просто хакерите извадиха истината на бял свят.



Унгарският плувец Ласло Чех е друга олимпийска звезда и медалист в компанията. Общо в листата на хакерите, която е четвърта поредна порция от явно огромния списък хитреци, заобиколили правилата, важащи за всички други, присъстват общо 27 имена на спортисти от Аржентина, Белгия, Канада, Дания, Испания, САЩ, Бурунди, Франция и Великобритания.



Руският президент Владимир Путин използва награждаването на неговите паралимпийци на специално организираните след отстраняването им без доказателства за използване на допинг от игрите в Рио, за да осъди хакването на WADA. Той обаче изрази възмущение и от двойните стандарти в спорта, които позволяват на едни звезди да бъдат разрешени забранените вещества, защото са звезди, а други само по подозрение да бъдат отстранявани от състезания. Британицът и председател на Световната асоциация на лекоатлетическите федерации и олимпийски шампион от Москва Себастиан Коу пък защити представителите на своя спорт, уличени за употреба на допинг с позволението на WADA, като се опита да ги оневини за мошеничеството им.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.