03.07.2009 11:49

Над 2050 участници в Държавното първенство по стрийтбол

Видян 1379 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 2050 участници се включиха в регионалните турнири на Държавното първенство по стрийтбол, които се проведоха през май и юни в 12 български града, съобщи БГНЕС.


Тази събота, на 4 юли, финалистите ще се състезават на бул. "Фритьоф Нансен" в София за много награди и титлата “Държавен шампион по стрийтбол”. За всички фенове на баскетбола и черната музика ще има шоу на хип-хоп изпълнителите Bobo & DVD и техния балет. През целия ден всички посетители ще могат да разгледат демо зона на 4fun.bg и да се запознаят със съдържанието на най-големия портал за легален даунлоуд на музика в България.
Престижното национално първенство по стрийтбол се организира за трети пореден път от Vivatel и Българската федерация по баскетбол и се радва на все по-голям интерес с всяко свое следващо издание. През този сезон събитието привлече участието на 687 отбора и общо 2061 участници на възраст от 13 до 18 години. Регионални турнири бяха организирани в София, Пловдив, Варна, Бургас, Видин, Монтана, Благоевград, Стара Загора, Плевен, Търговище, Ямбол и курортния комплекс Албена.
Състезанието се провежда в три възрастови категории – до 14, до 16 и до 18 години. Всеки отбор се състои от 3-ма играчи като при желание от страна на състезателите се допуска един резервен играч или треньор. Срещите в турнирите продължават до отбелязването на 10 точки или изтичането на 10 минути. Отборите, заели първите три места в турнира получават медали и предметни награди. Определя се и MVP за всяка възрастова група, който получава специален плакет и награда от vivatel и Адидас. Специално за представителите на медиите се организират стрийтбол турнири за журналисти.
"Радваме се на нарастващия интерес към Държавното първенство по стрийтбол, тъй като искаме да инвестираме в младите хора на България и да работим за тяхната спортна култура", заяви генералният изпълнителен директор на телекома Бернар Москени по време на финалите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци