Свързани новини

13.09.2021 10:19

Може да останем на власт още три-четири години без конгрес: Лечков

Видян 1100 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Членът на изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Йордан Лечков направи интересен коментар във връзка с решението на Софийския градски съд за свикване на извънреден конгрес на футболната централа. Бившият национал заяви по БНТ, че съществува вариант управлението на Борислав Михайлов да продължи със сигурност още три-четири години, без да се провежда въобще конгрес.


"Как се стигна дотук ли? Бих ви върнал почти две години назад - кой се намеси въобще във футбола като цяло? Предполагам, че се сещате. От първия ден апелирам за спазване на нашия устав, той беше погазен няколко пъти досега. Сега за пореден път беше погазен от една съдийка, защото говоря за жена.


Не се страхуваме от конгрес, и ние се готвим за конгрес. Погледнахте ли устава? Там изрично е казано - конгрес се организира от президента на БФС, със съответния дневен ред. Тази седмица гласувахме редовния конгрес, който трябва да бъде на 18 март 2022 г. От първия ден, когато във футбола станаха тези патаклами, повтарям да се гледа устава. Нека да изчакаме два-три дни, ще има някакво развитие според мен. Влязохме в такъв казус, от който футболът няма никаква файда. Вместо да се концентрираме върху положителните резултати на националния отбор, се занимаваме с тези неща.


Подсказвам и на моите колеги - докато бяхме известни и симпатични, съумяха да вземат от нашите имена и авторитет, снимаха се достатъчно с нас управляващите тогава, сега търсят нови лица. Обществеността, която при нас гласува, са футболните клубове - те добре знаят какво правим за тях. Задачата на БФС не е да строи стадиони и терени, това е задължение на държавата и общините. За мен едно от най-важните неща, които трябва да се направят като промяна от държавата, е промяна на закона за финансирането на спорта. Това е важно нещо и трябва да бъде дебатирано", заяви Йордан Лечков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец