Александър Везенков смята, че много неща в българския баскетбол трябва да се променят. Спортист №1 на България за 2022 г. коментира състоянието на спорта в страната пред сръбския сайт Sportklub.rs, като заяви, че се надява националите да не чакат отново десет или повече години, за да играят на европейското първенство. Миналата година България игра на Евробаскет след 11-годишно отсъствие.

Свързани новини

18.04.2023 09:50

Много неща в българския баскетбол трябва да се променят: Александър Везенков

Видян 2843 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Александър Везенков смята, че много неща в българския баскетбол трябва да се променят. Спортист №1 на България за 2022 г. коментира състоянието на спорта в страната пред сръбския сайт Sportklub.rs, като заяви, че се надява националите да не чакат отново десет или повече години, за да играят на европейското първенство. Миналата година България участва на Евробаскет след 11-годишно отсъствие.


"Беше много хубав момент да играем срещу всички тези баскетболисти от НБА, Евролигата. Мисля, че се справихме добре. Победихме Грузия, загубихме от Черна гора и от Белгия в края. Не знам кога ще бъдем пак на Евробаскет, защото с всички тези прозорци за мачове не знам дали винаги ще мога да помагам на отбора. Българският баскетбол не е на най-високо ниво, не е дори на средно ниво. Не знам кога ще е следващата възможност да се класираме на европейско, но се надявам да не ни отнеме 10-15 години да го направим отново", каза Везенков.


Попитан какво трябва да се направи в българския баскетбол, той отговори: "Много неща трябва да се променят - от треньорите до федерацията и начина, по който се работи. Не знам колко светло е бъдещето, освен ако всички не се хванат да работят заедно. Но трябва да започнем да работим от най-малките, да започнем да произвеждаме играчи, защото не мога да се сетя за трима български играчи, които да играят извън България. Дори в Еврокъп, Шампионска лига, не мога да се сетя. Трябва да се замислят за това. Не съм тук да критикувам, надявам се да намерят начин да играем на Евробаскет и да започнат да създават играчи, защото другите балкански държави правят повече играчи, България изостава, но според мен всичко може да се случи, ако го мечтаеш и работиш, за да го направиш", каза още Везенков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец