Свързани новини

04.08.2009 14:25

Министър Нейков представи екипа си

Видян 2892 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков представи официално екипа, с който ще работи през следващите четири години, информира БГНЕС.


Министър Нейков представи двамата си заместници – бившият преподавател в НСА доц. Лазар Каменов и бившият изпълнителен директор на БФбаскетбол Иван Ценов – и своя съветник – олимпийската медалистка Евгения Раданова, както и главния секретар Любомир Василев, началника на кабинета Каролина Зографова и парламентарния секретар Горяна Тодева.


Министърът заяви: "Надявам се да работим добре, ще направим програма, която да ни помогне в тези тежки години. Аз обаче съм оптимист! Първата ни задача е преструктурирането на агенцията в министерство. В момента буксуваме, но се надявам всичко да бъде утвърдено на утрешното заседание на Министерския съвет. Относно многофункционалната зала, ще трябва да разговарям с главния архитект на София и се надявам до две, две години и половина, да имаме хубав комплекс. Новата зала ще има между 12 000 и 16 700 места. Ще се практикуват почти всички спортове, като освен това там ще се провеждат и концерти. Мястото на строежа най-вероятно ще си остане същото, но трябва да помислим и за останалите зали, защото зимата идва. Относно тотализатора, не сме имали време да видим как стоят нещата с него, но до един месец ще имаме отговори на всички въпроси. Надявам се освен това да направим една модерна допинг-лаборатория, която да бъде или агенция като в Румъния или център. Ние държим връзка с общината по въпроса със спортните площадки, така че да се знае кои ще са към нас, кои към общината, кои към образованието. Относно общините из страната, те си имат бюджет и се управляват на местна основа. Схемата на финансиране на федерациите ще се запази същата и тази година, защото има подписани договори, но ще търсим нова формула. Приоритет обаче ще бъдат олимпийските федерации. С новата схема за обработване на фишовете ще има по-голям приход от тотализатора, а освен това ще наблегнем на усвояването на европейски програми за масов спорт, което е тенденция в Европа. Трябва да покажем на родителите, че трябва да накарат децата си да спортуват. Ние ще трябва да търсим приходи, защото да чакаме само от държавата е немислимо... До края на месеца ще обявя още двама души от моя екип, а относно директорите на дирекции ще видим кандидатурите. През месец септември ще проведем треньорска конференция във Варна, на която ще се обсъдят важни неща, като ролята на наставниците. В крайна сметка, ако ние подобрим условията на подготовката на състезателите, ако им осигурим всичко, което им трябва, може да имаме резултати още през 2012 година".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог