ФИФА раздаде наградите The Best. Приза за най-добър футболист отново отиде при Лионел Меси.

Свързани новини

16.01.2024 10:05

Меси изпревари Холанд и Мбапе за №1 на ФИФА

Видян 1082 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ФИФА раздаде наградите The Best. Приза за най-добър футболист отново отиде при Лионел Меси. Аржентинската звезда спечели в конкуренцията на Ерлинг Холанд и Килиан Мбапе. За фаворит беше считан Холанд, а при обявяването на победителя бащата на норвежеца и бивш защитник на Манчестър Сити Алф-Инге Холанд не скри недоволството си.

Самият Меси не беше в залата и нямаше свой представител, като дори не беше записал видео обръщение. Лео остана в САЩ, за да се готви за контрола на клубния си тим Интер Маями.

Победителите във всички категории бяха определени от комбинирания вот на капитаните и селекционерите на националните отбори, журналисти и фенове. Всяка от четирите групи съставлява по 25% от вота.

Оказа се, че Меси и Холанд са имали еднакъв брой точки - по 48, но първото място е за аржентинеца заради повечето гласове за него от капитаните на национални тимове. Сред треньорите и журналистите най-много точки е събрал Холанд, а фаворит на феновете е Меси.

Под внимание при определянето на победителя се взимат единствено постиженията на футболистите в периода между 19 декември 2022 година и 20 август 2023 година, което означава, че Световното първенство в Катар, на което Аржентина триумфира, няма никаква стойност при гласуването. Въпреки това, Меси грабна приза за трети път в кариерата си и изпревари Кристиано Роналдо, който е печелил анкетата два пъти.

При жените за номер 1 беше избрана Айтана Бонмати. Тя беше част от състава на Испания, който вдигна световната титла, а с клубния си отбор Барселона вдигна титлата в Испания и трофея в Шампионската лига.

"Не очаквах да спечеля. Благодаря на всички мои съотборнички и в Барселона, и в националния тим. Вярвам, че женският футбол тепърва ще се развива все повече", сподели от сцената Айтана Бонмати.

За най-добър треньор беше избран Пеп Гуардиола. Под негово ръководство Манчестър Сити направи знаменит требъл, спечелвайки Шампионската лига, титлата в Премиър лийг и трофея от ФА Къп. Каталунският специалист заслужи наградата в конкуренцията на Лучано Спалети, който изведе Наполи до титлата в Серия А след 33-годишна пауза, както и Симоне Индзаги, който класира Интер на първи финал в Шампионска лига след 13 години.

В речта си на сцената Гуардиола благодари на футболистите, щаба и всички служители на Манчестър Сити. Пред водещия Тиери Анри той не пропусна да изтъкне заслугата и на Роберто Манчини, който постави началото на възраждането на гражданите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв