Руснакът ще се изкачи до четвърто място в световната ранглиста. Още с класирането си на финала в Маями той стана първият тенисист след Иван Лендъл през 1981, който достига финал на пет поредни турнира.

Свързани новини

03.04.2023 15:43

Медведев триумфира в Маями

Видян 3355 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Даниил Медведев спечели титлата на турнира от сериите Мастърс в Маями след победа със 7:5, 6:3 срещу Яник Синер на финала. Това е пета титла от Мастърс за него в кариерата и четвърти трофей за 2023 след Ротердам, Доха и Дубай. Медведев е с актив 24 победи и 1 загуба в последните си 25 мача, като поражението беше от Карлос Алкарас на финала на предишния турнир от сериите Мастърс в Индиън Уелс.
Синер започна добре финала и проби, но Медведев бързо върна пробива. Бившият №1 в света се справяше добре от основната линия и изчакваше грешки на съперника си. Медведев проби още веднъж в края на първия сет, а след това поведе с 2:0 във втория, като направи серия от общо четири гейма. Синер върна пробива, но имаше проблеми. Медведев веднага стигна до нов, а до края контролираше мача, продължил 1 час и 34 минути.

"Щастлив съм, беше тежък мач. Беше вероятно най-горещият и най-влажен ден. Условията не бяха лесни. Не знам дали Яник е имал контузия или схващане. Аз също имах проблеми, но се опитах да не ги показвам. Не съм печелил толкова голяма титла от година и половина, в края бях малко нервен, но се събрах и затворих мача", каза Медведев.
Руснакът ще се изкачи до четвърто място в световната ранглиста. Още с класирането си на финала в Маями той стана първият тенисист след Иван Лендъл през 1981, който достига финал на пет поредни турнира.

Медведев все още няма загуба от Синер в шестте мача помежду им. Той го побеждава във втори финал, след като спечели и мача за титлата в Ротердам.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог