Даниил Медведев и Карлос Алкарас се класираха за полуфиналите

Свързани новини

07.09.2023 10:12

Медведев и Алкарас на полуфинал в Ню Йорк

Видян 2607 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Даниил Медведев и Карлос Алкарас се класираха за полуфиналите на Откритото първенство на САЩ по тенис.

Световният №3 Даниил Медведев спечели руския четвъртфинал на US Open срещу Андрей Рубльов с 6:4, 6:3, 6:4 за 2 часа и 47 минути. Двубоят се игра при изключително тежки метеорологични условия, включващи високи влажност и температура, като това изправи и двамата на предела на физическите им възможности.

Във втория сет дори се наложи лекар да донесе инхалатор на Медведев, който имаше проблеми с дишането. Това доведе до цели девет двойни грешки по време на двубоя за крайния победител, който започна ужасяващо мача, губейки първите три сета, но после се мобилизира и след два пробива до края на първия сет, взе аванс.




Във втората част Медведев взе първия гейм, но допусна обрат до 1:3, след което отново се завърна и спечели шест поредни гейма, с което спечели сета и поведе в третата част с един гейм.

След това се случи познатата развръзка, в която Рубльов обърна нещата в своя полза, но прекалено за кратко, като при резултат 4:2 в своя полза, той допусна два поредни пробива и загуби последния сет.

На 1/2-финалите на турнира Медведев ще играе срещу  Карлос Алкарас. Испанецът бе категоричен срещу Александър Зверев (Германия) и не му даде нито сет при победата си с 6:3, 6:2, 6:4.

 Двубоят продължи 2 часа и 24 минути, а водачът в схемата Алкарас стигна до три аса, направи също толкова двойни грешки и реализира всичките си четири възможности за профил. Зверев от своя страна направи впечатляващите шест аса, но допусна четири двойни грешки и не реализира нито една от петте си възможности за пробив, което логично доведе и до категоричната му загуба.


Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец