Свързани новини

25.07.2019 14:34

Медалистите от Европейското отборно първенство по шахмат с почетни плакети

Видян 1459 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС медалистите от Европейското отборно първенство по класически шахмат за младежи и девойки, което се проведе в Пардубице, Чехия. България участва на шампионата с 3 състава – два при девойките до 18 г. и един при момичетата до 12 години.


Европейска титла за нашата страна спечели отборът до 18, състезаващ се под името на Плевен. Една от най-големите ни надежди в шахмата WGM Нургюл Салимова, FM Габриела Антова и WCM Надя Тончева записаха 6 победи и едно реми в седемте си партии и заслужено достигнаха до първото място.


Другият български отбор, участващ под името на Плевен, също се върна с отличие от Чехия. В групата на момичетата до 12 г. WCM Диляна Иванова и AFM Петя Караиванова спечелиха бронзовите медали.


Почетни плакети от министър Кралев получиха и състезателите от втория ни отбор във възрастова група до 18 години, който се състезава под името на София. WFM Виктория Радева и FM Белослава Кръстева останаха на крачка от отличията и завършиха на четвъртото място.


Министър Кралев поздрави състезателките за страхотното представяне на Шампионата в Пардубице и им пожела още много медали от престижни турнири.


Младите шахматистки споделиха на спортния министър впечатленията си от Европейския шампионат и го запознаха с предстоящите състезания, на които ще мерят сили с най-добрите в техните възрастови групи.


Състезателите бяха придружавани от народния представител от БСП Васил Антонов, техните треньори и родители.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева