Ергюнал Себахтин

Свързани новини

17.10.2023 15:45

Медалът тежи и в преносния, и в буквалния смисъл: Ергюнал Себахтин

Видян 1706 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Медалът тежи и в преносния, и в буквалния смисъл, защото това лято доста се лишавах. Дори на море не съм ходил. По цял ден бях в залата, тренирах, но важното е, че има резултат от положения труд. Това е общ труд, постигнат заедно с личния ми треньор Стоян Узунов и треньорите от националния отбор, за което съм им благодарен.” Това коментира, след завръщането си в родния Кърджали Ергюнал Себахтин, който е един от двамата боксьори, донесли злато на България от Европейската купа по бокс за мъже в Будва.


Ергюнал определи съперниците си на полуфинала и финала като доста корави, но както самият той споделя физически и психически е бил подготвен за предизвикателството.


"Финалът бе доста емоционален, защото играх срещу една от най-големите страни в света – Русия и очаквах, че ще бъде труден мач, но психически бях подготвен. Единствено мислех да не стане нещо със здравето ми, но бях сигурен, че ще съм първи“, каза пред БТА Оги.
А на въпрос какво би казал на децата, които следват примера му и спортуват, носителят на златото отговори: „Ще им кажа, че се гордея със себе си повече от това, че нямам вредни навици, отколкото че съм постигнал тези работи. Надявам се и те да вземат поне този пример от мен и да си ценят здравето, защото то е най-важното нещо.“


Ергюнал Себахтин, заедно с Хавиер Ибанес спечелиха златни медали за България на Европейската купа по бокс за мъже в Будва.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв