Роман Костомаров

Свързани новини

10.10.2023 10:50

Мама - първата дума, която написа Роман Костомаров с протеза на ръката

Видян 1936 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За първи път олимпийският шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров постави пробна протеза на дясната си ръка и изписа думата "мама".

Очаква се тази зима той да получи постоянни протези и на двете ръце. Уточнява се, че те ще бъдат осигурени от същата фирма, която преди това помогна на Костомаров с протезите на краката.

"В момента ръцете не са готови за постоянно протезиране. Но има вероятност да се случи още през зимата", пишат руските медии.

Преди дни великият спортист публикува видео, на което се вижда как пише на лист хартия: "Мама" и едно голямо сърце. "Първата дума... в новия ми живот", казва Роман.


ВИЖ ВИДЕО ТУК

По-рано Костомаров публикува видео, на което плува в басейн.


ВИЖ ВИДЕО ОТ БАСЕЙНА ТУК
 
"Ето един добър начин да плувате без ръце и с протези – като делфин. Може да не е бързо, но е възможно", отбеляза Костомаров.

Според президента на Руския параолимпийски комитет (РПК) Павел Рожков плуването е един от онези спортове, в които той може да се реализира в бъдеще. Той отбеляза, че историята на борбата на Костомаров с болестта е пример за много спортисти с увреждания.

46-годишният Костомаров спечели златен медал заедно с Татяна Навка при танцовите двойки на зимните олимпийски игри в Торино 2002.




Двамата са още двукратни световни и трикратни европейски шампиони по фигурно пързаляне, както и победители във финала на сериите Гран при.

На 6 юли Роман беше изписан от болницата, след като на 10 януари беше приет в реанимация заради тежка пневмония. В продължение на две седмици той беше поставен на апаратно дишане.

В началото на февруари руснакът претърпя ампутация на двата крака и на пръстите на двете ръце.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Доста неща имате за вършене

Доста неща имате за вършене. Преценявайте правилно кое