Свързани новини

04.09.2012 17:39

Македонец във Висшата лига като българин

Видян 1549 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един от най-известните македонски футболисти – защитникът Горан Попов, си уреди трансфер в английската Висша лига благодарение на... българския си паспорт. 27-годишният исполин от Струмица подписа договор с Уест Бромич Албиън , след като бе даден под наем за един сезон на Дроздовете от украинския Динамо Киев с опция за закупуване, съобщи 24Fudbal.com.mk.


Преди това Горан Попов имаше проблеми с получаването на разрешително за работа при опита му за трансфер в Сток Сити, но при преминаването му в Уест Бромич му помогна българският паспорт, който той притежава, коментира сайтът.


Бившият играч на Беласица, Продефтики, АЕК Атина, Одра, Егалео, Лавадиакос и Хееренвеен, който има 41 мача за националния отбор на своята страна, съобщи, че му е осигурена работна виза и този път няма да има проблеми, както преди десетина дни, когато по тази причина той не можа да премине в Сток Сити.


„Когато македонският национал се оказа в задънена улица, той извади скрития си коз – българския паспорт“, коментира Утрински весник. “Публична тайна е, че много от македонските спортисти имат български паспорти. Не защото България им е резервна татковина, а защото на европейския пазар не минава това, че вътре в Македония екзалтирано се бием в гърдите. Това са трудни времена, хората се оправят както могат, за да успеят. Българският паспорт е един от инструментите в тази борба“, коментира изданието.


Пред трансфера на Попов в Англия имаше два проблема – единият, че е гражданин на страна извън ЕС и макар че е европеец, за него има съвсем по-различни правила, ако иска да си търси работа във Великобритания. Другият проблем на Попов беше, че футболът в неговата страна – Македония, е на отчайващо ниво. Британците не дават работна виза на футболисти от страни, които са под 75-о място в ранглистата на ФИФА.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог