8-мата си Златна топка

Свързани новини

31.10.2023 15:42

Лионел Меси спечели осмата си Златна топка

Видян 1774 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лионел Меси е носител на Златната топка за 2023 г. Аржентинецът получи за рекорден осми път най-ценното индивидуално отличие във футбола на церемония в театър Шатле в Париж. Меси си връща Златната топка, след като през миналата година изобщо не беше номиниран за трофея. За последно той беше носител през 2021 г., а сега на 36 години е вторият най-възрастен победител в анкетата на Франс Футбол. Първият му приз дойде през 2009 г., след което взе наградите през 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 и 2021 г. През 2022 г. Меси беше с основен принос за световната титла на Аржентина на първенството в Катар. Тогава нападателят беше избран и за играч №1 на турнира. В крайното класиране аржентинецът изпревари Ерлинг Холанд и Килиан Мбапе.

"Благодаря на всички, които са гласували за мен. Благодаря на моите съотборници в националния отбор за това, което направихме на световното първенство. Аз съм сред двама прекрасни играчи като Мбапе и Холанд, за които съм сигурен, че те ще печелят много пъти Златната топка в бъдеще", каза Меси в речта си.
Това може да бъде и последната Златна топка за Меси, тъй като в анкетата участват футболисти, които играят за отбори в Европа.

Петкратният носител на наградата Кристиано Роналдо не попадна сред номинираните играчи. Това е първи случай от 20 г., при който португалецът не попада в списъка за Златната топка. Носителят на отличието за 2022 г. Карим Бензема остана 16-ти.

При жените Златната топка спечели испанката Айтана Бонмати, която е част от Барселона.

Халфът на Реал Мадрид Джуд Белингам получи трофея Копа за най-добър млад футболист. Най-добрият вратар е Емилиано Мартинес, който за спечелената световната титла с Аржентина получи приза Лев Яшин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да