Свързани новини

10.05.2009 11:30

Левски спечели дербито с 2:0

Видян 1629 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отборът на Левски надигра по категоричен начин ЦСКА и победи вечния си съперник с 2:0 в дербито на 26-ия кръг на "А" група, което се игра пред около 20 000 зрители на Националния стадион "Васил Левски", предаде БГНЕС.


"Сините" се опитаха да изненадат своя съперник, след като наставникът им Емил Велев започна мача с Георги Иванов и Христо Йовов в титулярния състав. ЦСКА имаше първото по-сериозно положение в срещата и още в 4-та минута Руи Мигел стреля от около 25 метра, но Митрев улови топката. В 8-та минута, домакините имаха още един шанс да се разпишат. Руи Мигел изведе много добре Саидходжа, той проби отдясно и стреля, но Митрев се опита да избие, а топката се разходи по голлинията и излезе в корнер. След изпълнението на ъгловия удар, Руи Мигел стреля с глава - обаче в аут.
Георги Иванов–Гонзо трябваше да напусне терена и да бъде заменен от Георги Христов в 13-та минута, след като получи болки в десния прасец след сблъсък с Иван Иванов. В 27-та минута бе сменен и Христо Йовов, като на неговото място се появи Зе Соарес. Това се оказа печеливш ход за Левски, след като влезлият като резерва Христов откри резултата в 36-та минута. Нападателят получи топката отдясно от другата резерва Зе Соарес и с премерен удар даде преднина на "сините".
Отборът на Левски започна да играе още по-добре след гола и започна да контролира играта на Националния стадион. Пред Удоджи обаче бе първото сериозно положение през втората част. Играчът на ЦСКА не успя да вкара с глава, след добро центриране на Руи Мигел от корнер в 47-та минута. Малко след това нигериецът отново имаше перфектен шанс да вкара, но силният му изстрел бе спасен от Митрев.
В 59-та минута, Левски поведе с 2:0. "Сините" направиха перфектна контраатака, Дарко Тасевски изведе по страхотен начин Зе Соарес и бразилецът увенча прекрасната си игра в мача с гол във вратата на ЦСКА. Удоджи пък съвсем влоши положението на "армейците", след като удари играч на съперника без топка и получи червен картон в 71-та минута. Божидар Митрев се представи на много високо ниво и спаси няколко много сериозни положения пред своята врата. До края на мача, Левски нямаше проблем да задържи преднината си в мача и спечели вечното дерби.
Така "сините" намалиха разликата на ЦСКА в класирането на шампионата само на една точка. Шампионите имат актив от 62 точки след днешното поражение, а Левски вече има 61 точки и така до края на сезона ще се води тежка битка за титлата между двата гранда.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец