В 28-ата минута домакините отправиха точен удар, след като Михал Пинтер се извиси над защитата след корнер и стреля с глава, но Андреев спаси отлично.

Свързани новини

28.07.2023 12:30

Левски шамароса Шкупи на скопската нива

Видян 6464 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки насилието и хаосът от страна на граждани на Северна Македония преди мача между двама тима, Левски не беше сломен и постигна победа. Левски направи голяма крачка към продължаване към третия кръг на Лигата на Конференциите. Сините победиха с 2:0 като гост Шкупи с две бразилски попадения в първи мач от втория кръг на надпреварата. Уелтон откри в 30-ата минута, а в даденото от съдията продължение Роналдо удвои.

Двата тима бяха затруднени доста от състоянието на терена на стадион "Тоше Проески", което бе направо скандално за международен двубой. Тревата бе в окаяно състояние и в течение на играта създаде проблеми на двата състава. За щастие атмосферните условия бяха благоприятни, тъй като при наличие на дъжд, не е ясно дали срещата изобщо щеше да завърши. Някога съоръжението бе смятано за едно от най-хубавите на Балканите и дори прие финал за Суперкупата на Европа, но към момента състоянието на стадиона е далеч от най-добрите си дни.

Наставникът на сините Николай Костов бе избрал да започне на вратата с Пламен Андреев, пред него в трима в защита - Хосе Кордоба, Кристиан Димитров и Келиан ван дер Каап. По двата фланга бяха Цунами и Жереми Петрис. В халфовата линия действаха Андриан Краев и Асен Митков. По крилата бяха Джевад Ел Джемили и Уелтон, а на върха на атаката бе Рикардиньо.

В самото начало на мача Левски можеше да допусне гол във вратата си, след като Пламен Андреев реши да залъгва Халими и алжирецът му отне топката, но от малък ъгъл стреля над вратата.

В 28-ата минута домакините отправиха точен удар, след като Михал Пинтер се извиси над защитата след корнер и стреля с глава, но Андреев спаси отлично.

В края на мача темпото не спадна, но сините издебнаха момента си да нанесат втори решителен удар. В даденото от съдията продължение играчите на Николай Костов стигнаха до втори гол. Марин Петков центрира от ъглов удар, а Димитров отклони топката към Роналдо, който от няколко метра прати топката в мрежата.

Попадението изнерви домакините и в края на мача напрежението се покачи, но за щастие до по-сериозни инциденти освен няколко жълти картона за играчи на Шкупи не се стигна.

Така Левски направи важна крачка към продължаване напред. Сините не впечатлиха с кой знае колко качествена игра, но с оглед на състоянието на терена, това трудно можеше да стане. Все пак играчите на Николай Костов показаха прагматизъм и стигнаха до добър резултат. Така след седмица Левски трябва да довърши започнатото тази вечер. Победителят от двойката пък ще се изправи срещу победителя от двойката Апоел (Беер Шева) – Паневежис. В първия мач израелците спечелиха с 1:0.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак