Свързани новини

26.08.2009 08:24

Левски продължава, но в Лига Европа

Видян 1671 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският шампион Левски ще продължи авантюрата си в европейските клубни турнири в надпреварата Лига Европа, след като загуби плейофа за място в групите на Шампионската лига срещу Дебрецен с 2:0 на стадион "Ференц Пушкаш" пред повече от 30 000 зрители, информира БГНЕС.


 


Първенецът в шампионата на Унгария се класира за груповата фаза на най-престижния европейски турнир с общ резултат 4:1 от двете срещи. "Сините" отпаднаха от Шампионската лига след загуба от унгарския шампион в мач, в който доминираха, но допуснаха грешки в отбраната, довели до поражение, не отговарящо на показаното на терена. Левски имаше преимущество през по-голямата част от срещата, но грешки в защитата на отбора, както в първия мач в София, доведоха до загубата.


Мачът стартира в много високо темпо и още в петата минута "сините" стигнаха до изгоден шанс на гол, обаче ударът на Георги Сърмов с левия крак извън наказателното поле срещна страничната греда на вратата на Дебрецен. В последвалата контраатака домакините също имаха възможност за гол, но Георги Петков със сетни усилия пресече паса на Кулибали. 6 минути по-късно обаче, след грешка на Сърмов, който не успя да изчисти добре топката от пеналта на българите, Кулибали овладя топката и пусна къс пас към Варга, който с премерен прехвърлящ изстрел даде преднина на Дебрецен. В 36-ата минута Рудолф сложи край на спора, отбелязвайки второ попадение за домакините с удар извън наказателното поле в горния ъгъл на вратата на Петков. През второто полувреме Левски не съумя да се добере дори до почетен гол и напусна най-престижната надпревара. Отборът очаква съперниците си в Лига Европа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог