За пръв път от Георги Аспарухов публично дадоха знак, че вече гледат в различна посока през септември тази година

Свързани новини

01.11.2022 15:56

Левски призова за инзвънреден конгрес и обяви: Българският футбол е в критично състояние

Видян 1902 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Левски призова Българския футболен съюз (БФС) да свика извънреден конгрес. Сините излязоха с позиция, в която твърдят, че "българският футбол е в критично състояние" и че са необходими "радикални мерки за оздравяване и развитие".


"Настоящото ръководство на Българския футболен съюз е пропито от зависимости и се толерират корупционни практики от най-ниско до най-високо ниво. То доказа по несъмнен начин, че не работи за развитието на футбола, а за определени футболни клубове и в собствен интерес", пишат сините.


Призивът им е до 20 декември 2022 г. ръководството на БФС да обяви дата за извънреден изборен конгрес, който да се проведе в началото на следващата година, "като същевременно прекрати омагьосания кръг от дела и обжалвания".
Преди малко повече от година имаше извънреден изборен конгрес, като основният съперник на дългогодишния президент Борислав Михайлов за поста беше Димитър Бербатов. Тогава собственикът на Левски Наско Сираков обяви подкрепа за Михайлов, като изтъкна, че двамата имат 40-годишно приятелство. След конгреса бившият нападател се изказа критично заради състава на изпълнителния комитет.


За пръв път от Георги Аспарухов публично дадоха знак, че вече гледат в различна посока през септември тази година. Тогава клубът посъветва Михайлов "да си върви завинаги". Президентът на БФС заяви, че според него с тези си действия Левски дестабилизира футбола. Той добави, че чувства обида, но и че е претръпнал и вече осъзнава, че "няма ненаказано добро".


Сега Левски призова всички кандидати, които биха се явили в евентуалния извънреден конгрес, да представят предварително своя екип и проект за изпълнителен комитет.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева