Роналдо водеше атаката на гостите заедно с Рафаел Леао, който този път бе предпочетен пред Жоао Феликс. В средата на терена Роберто Мартинес заложи на Бернардо Силва, Рубен Невеш и Бруно Фернандеш. По двата фланга действаха Диого Далот и Жоао Кансело, а тримата бранители пред Диого Коща бяха Рубен Диаш, Данило и Пепе.

Свързани новини

22.06.2023 09:47

Кристиано Роналдо ознаменува мач номер 200 за Португалия с победен гол

Видян 2965 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Кристиано Роналдо записа ново впечатляващо постижение в и без това забележителната си кариера. Той стана първият футболист, който е играл 200 мача за националния си отбор. Това се случи в квалификацията за Евро 2024, в която Португалия гостува срещу Исландия в Рейкявик.


Преди двубоя дори имаше церемония, на която Роналдо беше почетен. Той записа тези 200 двубоя за 20 години, след като дебютът му бе на 20 август 2003 г. при победата с 1:0 над Казахстан, когато замени на почивката Луиш Фиго. Тази кота, достигната от Кристиано Роналдо е още по-впечатляваща, тъй като в момента няма изгледи да бъде достигната от друг.


Според Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS) най-близкият активен футболист, който продължава да играе за нациионалния си отбор е Лионел Меси (175 мача), който обаче намекна, че предстои да обяви край на международната си кариера и няма да играе на Мондиал 2026. Докато Роналдо преди дни обяви, че ще играе за Португалия, докато получава повиквателни.


Кристиано успя да ознаменува по най-добрия начин своя паметен мач, вкарвайки гола за победата на Португалия с 1:0 в 89-ата минута. За него това бе попадение №123 за националния отбор, с което също е ненадминат в мъжкия футбол. Той вече се отдалечи на 14 гола от следващия в класирането - бившия ирански национал Али Даеи (109 гола).


С победата Португалия оглавява група J с 12 т., на втора позиция е Словакия (10), следват Люксембург (7), Босна и Херцеговина (3), Исландия (3) и Лихтенщайн (0).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец