18.09.2017 09:47

Красен Кралев обяви критериите за търга за базите на ЦСКА

Видян 1357 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Mащабът на дейността и финансовата наличност ще са определящи при избора кой да стопанисва стадион Българска армия и тренировъчната база в Панчарево, обяви спортният министър Красен Кралев. Конкурсът трябва да се проведе в рамките на два месеца, като до момента желание да участват в него са обявили професионалният ЦСКА-София и аматьорският ЦСКА 1948.


Тази седмица Министерският съвет одобри създаването на нова държавна фирма за управление на спортни имоти - Сердика спортни имоти ЕАД. По този начин ще бъде задвижена процедурата по отдаване на базите. В капитала на новото дружество влизат спортен комплекс Българска армия, тренировъчната база в Панчарево, спортен комплекс Червено знаме и част от спортен комплекс Къро.


Задачата на новия борд е да положи максимум усилия и да сме готови с конкурса до три седмици плюс-минус някой ден отгоре. Аз съм категоричен, че ще има един клуб, който ще стопанисва и двете съоръжения – Армията и Панчарево, каза Кралев след мача между Черно море и ЦСКА във Варна, завършил с минимален успех на червените 0:1.


"Решението е комплексно, трябва да се изпълнят много неща – освен чисто спортните критерии трябва да имаш и гарантирани средства, с които да реконструираш стадиона. В закона не делим на професионален или аматьорски клуб. Не това е важното. Има други критерии, които показват големината на клуба и мащаба на дейностите, финансови наличности, намерението за инвестиции и прочее", добави той.


По време на първия си мандат Кралев заяви, че едно от сигурните условия ще е този, който вземе базите, да плати около 1 млн. лева задължения, натрупани от фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни