01/02

Свързани новини

21.04.2020 14:45

Кралев: Спортният сектор в Европа се нуждае от план за действие срещу К19

Видян 2323 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие във видеоконференция на министрите на спорта в Европейския съюз относно въздействието на COVID-19 върху сектор "Спорт". В срещата се включи и европейският комисар с ресор “Иновации, изследвания, култура, образование и младеж” Мария Габриел.
    „Спортният сектор в Европа се нуждае от план за действие за справяне с последиците от пандемията COVID-19 за спорта. Трябва да гарантираме, че спортният сектор отговаря на условията за получаване на средства от ЕС, включително чрез структурните фондове, глава „Спорт“ на програма „Еразъм+“ и всички други съответни програми на ЕС“, каза министър Кралев.
    Спортният министър посочи, че мерките, които правителството на България въведе в борбата с COVID-19, показват отлични резултати. Но правилата за физическо дистанциране и затварянето на спортните съоръжения правят невъзможно нашите спортисти да продължат тренировките си, както обикновено.
     „Това не спря силния дух и иновативното мислене на нашите спортисти, треньори и спортен персонал. Много от тях прилагат иновативни решения за тренировки у дома и използват цифровите технологии не само за комуникация, но и за създаване и споделяне на качествени тренировъчни режими. Радвам се, че онлайн мотивацията, идваща от спортното движение, оказва положителен ефект и върху нашите граждани, които активно поддържат форма в домовете си. България с радост подкрепи и кампанията на Европейската комисия „BeActiveAtHome“, допълни Красен Кралев. Важна роля за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей