27.11.2017 15:21

Кралев: Полицията трябва да охранява футболните мачове

Видян 1065 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полицията да охранява футболните мачове, а не частни фирми - това настоява спортният министър Красен Кралев. Той заяви, че ще търси среща с министъра на вътрешните работи и с ръководството на Българския футболен съюз след хулиганските прояви на мача между Локомотив (Пловдив) и ЦСКА. Припомняме, че в 42-ата минута на срещата агитките на двата отбора нахлуха на терена. Все пак положението бе овладяно след бързата реакция на полицията, която е трябвало да се грижи за региона около стадиона. Двубоят завърши с победа 0:1 за ЦСКА.


Трябва да има край. Това са брутални кадри, изключително неприятен инцидент. Да не говорим, че сме 21-ви век и все още не можем да се справим с футболното хулиганство. Малко хора знаят, че този двубой не е бил охраняван от полицията, а от частна фирма. Това не се случва за първи път. Има проблем и ще се намесим, за да бъде решен. Абсолютно задължително е тези мачове да се охраняват от полицията", каза Кралев в сутрешния блок на бТВ


"От друга страна, футболните клубове се оплакват, че цените са непосилни за тях, и наемат частни фирми срещу по-малка сума. Те очевидно не могат да се справят, след като виждаме това. Това не е първият случай в България. Затова стадионите стоят полупразни. Защото няма как родителите да си водят децата на мач заради такива индивиди", добави спортният министър


Шефът на ОД МВР-Пловдив Антон Илков  пъкпоясни, че провокацията е тръгнала от привърженици на Локомотив, като в основата са двама руски граждани, фенове на Спартак Москва. Общо  11 души са задържани след масовото сбиване.


В същото време Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наказа ЦСКА да играе при закрити врата следващите си два мача. Така армейците няма да бъдат подкрепяни от запалянковците си в домакинствата срещу Септември и Берое. Все пак фенове ще бъдат допуснати на най-важния мач до края на годината – този за Купата на България срещу Лудогорец.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката