Свързани новини

07.11.2019 16:06

Кралев награди българските щангисти за 17-те медала

Видян 1185 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС състезателите по вдигане на тежести за успехите им на Европейско първенство за младежи и девойки до 20 и 23-годишна възраст в Букурещ.


    В румънската столица щангистите ни се представиха отлично и се завърнаха с общо 17 спечелени медала. Ангел Русев, Божидар Андреев и Христо Христов станаха европейски шампиони, Стилян Гроздев се окичи със сребро, а Валентин Генчев с бронз. Петимата взеха по три медала в категориите си. С отличия в отделните движения се отличиха Мария-Магдалена Кирева – сребро в изхвърлянето и Васил Маринов – бронз, също  в изхвърлянето. От 13 български участници в шампионата 12 бяха сред първите 6 в своите категории.


    Със спечелените до момента медали във всички възрастови групи щангистите са най-успешните български спортисти през 2019 г. От големи първенства тежкоатлетите са завоювали общо 36 отличия - 17 златни, 8 сребърни и 11 бронзови. След тях са състезателите по борба с 23 и бокс с 19 медала. Националите до 15 г. и до 17 г. могат да увеличат актива от отличия за Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ). От 7 до 14 декември предстои Европейското първенство в тези възрастови групи, което ще се проведе в Ейлат, Израел.


    Президентът на БФВТ Неделчо Колев сподели, че състезателите и треньорите са останали доволни от предоставените им условия за подготовка по време на лагерите в “Спортпалас”. Министър Кралев пое ангажимент ММС да осигури по-добро оборудване за тренировка на националите ни по вдигане на тежести и във Високопланински спортен комплекс “Белмекен”.


    Почетни плакети на ММС получиха и треньорите на българските състезатели Иван Иванов и Живко Николов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева