Кот д'Ивоар спечели Купата на африканските нации.
12.02.2024 11:16

Кот д'Ивоар триумфира с Купата на Африка след обрат срещу Нигерия

Видян 1472 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кот д'Ивоар спечели Купата на африканските нации. На финала в Абиджан домакините на турнира стигнаха до обрат с 2:1 срещу Нигерия.

За "слоновете" това е трети триумф в Купата на африканските нации след 1992 и 2015 г., като тимът се изравни именно с Нигерия във вечната ранглиста. Кот д'Ивоар стана първият домакин, който печели турнира, след Египет през 2006.

Успехът на домакините е още по-впечатляващ, тъй като те едва излязоха от групата си, където завършиха на трето място след Екваториална Гвинея и Нигерия. Кот д'Ивоар продължи на осминафиналите като четвъртия най-добър отбор сред завършилите на трето място в групите си. Федерацията уволни селекционера Жан-Луи Гасе по време на турнира, а на негово място беше застана временният наставник Емерс Фае. В елиминациите тимът победи предишния шампион Сенегал с дузпи на осминафиналите, Мали с 2:1 след продължения на четвъртфиналите и Демократична република Конго с 1:0 на полуфиналите.

Кот д'Ивоар имаше предимство през първото полувреме и отправи няколко удара, но така и не успя да стигне до сериозен шанс за гол. В 38-ата минута обаче Нигерия поведе. Капитанът Уилиям Трост-Еконг се разписа с глава след центриране от корнер. Това беше третият му гол в тазгодишното издание на турнира и общо четвърти в кариерата, с което той стана най-резултатният защитник в историята на Купата на африканските нации.

След почивката Кот д'Ивоар продължаваше да натиска, а Нигерия предимно се защитаваше. В 62-ата минута Франк Кесие изравни резултата след удар с глава. Домакините създадоха още няколко положения. В 81-ата минута Себастиан Алер вкара победния гол, след като отклони топката след центриране.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката