За Иванов това бе дебют в новата за него категория до 90 кг на световно първенство. До олимпийските игри Токио 2020 той се състезаваше при 81-килограмовите.
12.10.2022 09:38

Контузия спря Ивайло Иванов по пътя към бронза на Световното по джудо

Видян 2430 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Контузия спря най-добрия ни джудист Ивайло Ивайло по пътя към бронза на световното в Ташкент (Узбекистан).


В репешажите при 90-килограмовите двукратният европейски вицешампион и кубинецът Иван Фелипе Силва, петкратен №1 на панамериканските игри, не успяха да стигнат до точка. Съперникът му бе по-активен и нашия национал получи две предупреждения. В продължението българинът опита атака, но получи травма на дясното коляно и не успя да продължи.


Така в крайното класиране се нареди седми.
Преди това Иванов постигна три победи. На старта се наложи над Комроншох Устопирийон (Таджикистан) с вадзари, после преодоля италианеца Никола Мюнгай също с вадзари. А на осминафиналите се наложи с ипон над световния шампион от 2019-а Ноел ван Енд (Нидерландия). В четвъртфиналите обаче капитанът на националите бе спрян от бронзовия олимпийски медалист Давлат Бобонов (Узбекистан) с ипон.


За Иванов това бе дебют в новата за него категория до 90 кг на световно първенство. До олимпийските игри в Токио 2020 той се състезаваше при 81-килограмовите.


Другият българин Борис Георгиев отпадна в първия кръг в категория до 100 килограма. Георгиев загуби с ипон 23 секунди преди края на схватката си с азиатския шампион Джафар Костоев, който се състезава за Обединените арабски емирства.






За Иванов това бе дебют в новата за него категория до 90 кг на световно първенство. До олимпийските игри Токио 2020 той се състезаваше при 81-килограмовите.


Българското участие на мондиала ще завърши с Борис Георгиев (100), който ще излезе на татамито утре. Негов съперник на старта ще бъде Джафар Костоев (ОАЕ). Именно в Ташкент преди година българинът взе сребро на турнир за Голям шлем.


Срещите започват от 8 ч наше време.


Видео от четвърфиналната битка на Ивайло Иванов и Давлат Бобонов, който след това стана и световен шампион пред родна публика.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева