шеста година

Свързани новини

24.08.2023 12:14

Колоездачи от цял свят поемат по Пътя на римляните в Разлог

Видян 1727 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За шеста поредна година международното шосейно колоездачно състезание “По стъпките на римляните” 2023 ще бъде проведено съвместно от Община Разлог, екипът на хотел Хот Спрингс село Баня, Българската Федерация по Колоездене (БФК), фирма Долчини и Община Банско.

Турнирът, част от календара на Международния колоездачен съюз (UCI), ще се състои в два последователни дни – в събота и неделя, на 2 и 3 септември 2023 г. Жителите и гостите на Разлог, Баня, Банско и Добринище имат възможността да се насладят на уникална състезателна атмосфера и да се докоснат до едни от най-добрите колоездачи от цяла Европа и САЩ.

В надпреварата участие ще вземат отбори от над 10 националности – Франция, Германия, Австрия, Полша, Словакия, Чехия, Унгария, Словения, Канада, САЩ и др. В събота (02.09.2023 г.), точно в 15:00 часа състезателите ще тръгнат от хотел Хот Спрингс, а официалният старт ще бъде даден в 15:15 в Разлог. Участниците ще изминат над 120 км за около 3 часа, в 8 обиколки по маршрут Баня – Разлог – Банско.

Предвид високото състезателно ниво на отборите, участници в международното колоездачно състезание, организаторите очакват изключително зрелищен и оспорван финал, който ще се състои около 18:00 часа на площад “Преображение” в Разлог. Веднага след него ще се проведе и официално награждаване на победителите от първия етап, а програмата ще завърши в 19:00 часа със завладяващо шоу “Светът на танца”.

По време на първия състезателен ден Община Разлог, съвместно с организаторите, ще проведе и съпътстващо колоездачно състезание – майсторско управление на велосипед, с участието на местни детски клубни отбори по приложно колоездене, футбол, волейбол, таекуондо, плуване, ски и др.

Освен като спортно предизвикателство за участниците, международното колоездачно състезание “По стъпките на римляните” се превърна в приключение, чиято основна цел е преоткриване на най-красивите региони в България, които я превръщат в предпочитана целогодишна туристическа дестинация. Безспорно село Баня, Разлог, Банско и Добринище са онези кътчета на страната, които предоставят на своите жители и гости безброй възможности за разнообразен туризъм по всяко време и във всеки сезон – от еко, селски, културен и спортен до балнео и СПА туризъм.



Източник: Пиринско днес



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.