Свързани новини

21.07.2010 16:44

Клубовете омекнаха за евтини мачове

Видян 1716 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

10 дни преди началото на футболното първенство, клубовете клекнаха за евтини мачове по телевизията. Както е известно, собствениците на отбори заплашиха, че няма да дадат разрешение за излъчвания от стадионите, ако финансовите им условия не бъдат изпълнени.


По все още неофициално потвърдени данни участниците в А група ще си разпределят поне с 30% по-малко пари от договорените през 2008 г. от телевизионните права. За този сезон сумата трябваше да е 10 милиона лева, но Ринг.бг и Про.бг поискаха свирепо редуциране на параметрите. След подписването на анекса, което вероятно ще се отложи за края на седмицата, сумата ще намалее до 6,5 млн. лв. Това е песимистичният вариант. Телевизиите може да платят още 500 000 лв. при определени обстоятелства. Според клаузата на новия договор общата сума ще нарасне до 7 млн. лв., ако СЕМ извади А група от списъка на събитията от общонационално значение. Докато тя е там, всички телевизии и медии могат да пускат безплатни репортажи от всеки мач в продължение на 90 секунди. Ако това се промени, вече всяка излъчена секунда по друга медия ще се заплаща. От общата сума клубовете ще получат общо 80%, както беше заложено още през 2008 г.


Предоговарянето на условията важи само за тази година. Ако ситуацията на пазара и качеството на продукта се подобри, договорът ще запази старите си параметри за оставащите две години до изтичането му. В новия анекс има клауза, според която контрактът може да бъде прекратен веднага, ако не се изпълняват изискванията на телевизиите. Досега клубовете можеха да вземат пари, без да правят необходимите промени по стадионите си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни

Не е от съвсем лесните дни

Не е от съвсем лесните дни, все пак вторник е рязък по