Норвежкият тенисист Каспер Рууд се класира за полуфиналите на финалния турнир за сезона след успех с 6:3, 4:6, 7:6 (6) срещу Тейлър Фриц. Победата му в Торино направи така, че още след втория кръг в групите Рафаел Надал загуби възможността да продължи.

Свързани новини

16.11.2022 16:47

Каспер Рууд победи Фриц и изхвърли Надал от финалите на ATP

Видян 4170 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Норвежкият тенисист Каспер Рууд се класира за полуфиналите на финалния турнир за сезона след успех с 6:3, 4:6, 7:6 (6) срещу Тейлър Фриц. Победата му в Торино направи така, че още след втория кръг в групите Рафаел Надал загуби възможността да продължи.
Испанецът допусна две поражения в двата си мача и очакваше резултата от мача между Рууд и Фриц.

Развоят направи така, че Карлос Алкарас си осигури водачеството в световната ранглиста в края на годината. Той става вторият испанец с това постижение след Надал. Алкарас пропусна турнира в Торино заради контузия.


"Когато се сблъскаш с всички обстоятелства, с които се срещнах аз в последните шест месеца, дори само това, че съм тук, е нещо положително", каза Надал, който имаше контузии.
Той даде знак, че продължава да гледа към най-високото ниво в тениса. "Това, което става, не е голяма изненада. Но и не означава, че не съм тъжен от резултатите. Такива неща се случват. Просто трябва да приема, че от утре започвам новия сезон 2023. Това е всичко. Единственото нещо, което мога да направя, е да продължа да работя, да правя нещата, които трябва да правя, за да имам истински възможности догодина", продължи испанецът.


"Не мисля, че съм забравил как да играя тенис и да бъда силен психически. Трябва да възстановя тези положителни чувства и увереността си, за да бъда на нивото, на което искам да бъда", добави рекордьорът по титли от Големия шлем.


В последния кръг от груповата фаза Рууд ще срещне именно Надал в мач без значение. Фриц ще се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим, като победителят ще продължи напред.


В другата група Новак Джокович победи Андрей Рубльов с 6:4, 6:1 и също се класира за полуфиналите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева