Канзас Сити Чийфс е шампион в Супербоул LVII след впечатляващ обрат и победа над Филаделфия Ийгълс с 38:35. Вождовете успяха да направят много силно второ полувреме и да заличат пасив от 10 точки.

Свързани новини

13.02.2023 15:21

Канзас Сити навакса 10 т. изоставане срещу Филаделфия и спечели Супербоул

Видян 2275 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Канзас Сити Чийфс е шампион в Супербоул LVII след впечатляващ обрат и победа над Филаделфия Ийгълс с 38:35. Вождовете успяха да направят много силно второ полувреме и да заличат пасив от 10 точки.
Мачът на стадион Стейт Фарм в Глендейл, Аризона, се игра пред близо 67 хиляди зрители. Те станаха свидетели на третия най-резултатен Супербоул със 73 точки. Предишните два бяха Сан Франциско - Сан Диего 75 т. през 1995 г. и Филаделфия - Ню Инглънд 74 т. през 2018 г.


Отборът, воден от Анди Рийд, стига до шампионските пръстени за втори път в рамките на четири сезона, след като на Супербоул LIV надви Сан Франциско  с 31:20 през 2020 г. Година по-късно вождовете пак играха на Супербоул, но загубиха от Тампа Бей. Общо в историята на Канзас Сити това е трети трофей Винс Ломбарди, след като тимът печели и през 1969 г.


За Най-полезен играч във финалния двубой (MVP) беше избран Патрик Махоумс от Канзас. Той подаде три тъчдаун паса и завърши общо 21 подавания от 27 опита за 182 ярда. Махоумс пробяга и 44 ярда собственоръчно, като нямаше нито едно пресечено подаване.


Супербоул LVII влезе в историята, като това беше първият мач за титлата в Националната футболна лига (НФЛ), в който на терена един срещу друг бяха двама братя. Травис Келси, който е тайт енд на Канзас Сити, победи своя по-голям брат Джейсън Келси (център на Ийгълс).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог