Свързани новини

11.06.2020 17:06

Изследване: Меси е два пъти по-добър от Роналдо

Видян 1299 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лионел Меси е два пъти по-добър от големия си съперник Кристиано Роналдо, стана ясно след проучване на компанията SciSports в сътрудничество с университета в Льовен.


"Стойността на даден играч често се определя от броя на головете или асистенциите. Головете обаче не са единствените действия на футболистите и понякога са редки събития. По време на един мач има средно 1600 действия, които се оценяват", коментира професор Джеси Дейвис, който е работил над проучването.


"Нашият модел разглежда всяко действие - изстрели, пасове, дрибъл, разигравания. След това се изчислява стойността на даден играч."


Изследването се базира на изпълненията на Меси и Роналдо между 2013 и 2018 г. - последните пет сезона, в които двамата бяха в испанската Ла Лига.


За този период коефициентът на Меси е 1.21 срещу 0.61 за Роналдо - два пъти по-висок резултат за аржентинския нападател. Всичко това се случва в период, в който Реал (Мадрид) с Роналдо спечели четири пъти Шампионската лига, а играчът взе четири пъти Златната топка. В същия период Меси спечели по веднъж двете отличия.


Проучването обобщава, че Меси играе повече с топката, създава повече шансове и има по-голям ефект върху резултата от мачовете, отколкото Роналдо.


Двамата са спечелили общо 11 златни топки (шест за Меси и пет за Роналдо) и 10 златни обувки (шест за аржентинеца и четири за португалеца).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец